Gambrinus liga, 12. kolo: 1. FC Slovácko – SK Slavia Praha 1:3

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slavie Praha zvítězili v nedělním utkání 12. kola Gambrinus ligy na trávníku 1. FC Slovácko 3:1. Dvakrát se ještě v úvodním poločase trefil Petr Janda, k němuž se přidal Jan Blažek, za domácí snižoval po změně stran Václav Ondřejka, Pražané si připsali první venkovní výhru v sezoně.

Fanoušci Slavie ještě před utkáním dávali hlasitě najevo nesouhlas s angažováním kouče Františka Straky a neumlčela je ani rychlá branka Jandy, který využil nepřipravenosti zadáků Slovácka a ve čtvrté minutě otevřel skóre. O deset minut později srazil domácí podruhé Blažek, který střelou po zemi překonal gólmana Filipka.

Zaskočené Slovácko, které chtělo potvrdit poslední výhru z Hradce Králové, bylo v ofenzivě dlouho neškodné. Domácí zbytečně ztráceli míče uprostřed hřiště, takže slávisté mohli často útočit do otevřené obrany, která se nedokázala včas zformovat. Další hrubku v defenzivě Slovácka ztrestal ve 34. minutě Janda, jehož trefa však kvůli ofsajdovému postavení platit neměla.

Fotbalisté Slovácka zahrozili až těsně před přestávkou, kdy za hranicí šestnáctky napřáhl Došek, jenže jeho dělovka prosvištěla nad břevnem. Jedenáct minut po změně stran se svěřenci trenéra Soukupa přece jen dočkali díky střídajícímu Ondřejkovi, který se vyhnul Latkovi s Nitrianským a svou individuální akci zakončil přesně.

Soukupův celek po snížení ožil a měl možnost zápas ještě víc zdramatizovat, jenže Valenta svou šanci zahodil. Pražané pak přežili místy drtivý tlak Slovácka a mohli slavit první venkovní výhru v sezoně, když do neděle skórovali na cizích stadionech pouze jednou. Navíc ukončili čekání na výhru na Slovácku, naposledy vyhráli 23. března 2002 ve Starém Městě nad tehdejším Synotem stejným poměrem jako tentokrát, tedy 3:1.

Fotbalová Gambrinus liga, 12. kolo:

1. FC Slovácko – SK Slavia Praha 1:3 (0:3)

Branky: 56. Ondřejka – 4. a 34. Janda, 14. Jan Blažek. Rozhodčí: Královec – A. Kordula, Kocián. ŽK: Ondřejka – Trubila, Nitrianský, Hloušek. Diváci: 5568.

Sestavy:

1. FC Slovácko: Filipko – Kubáň, R. Mezlík, Trousil, Jeleček (78. J. Lukáš) – Hlúpik (37. Ondřejka), Daníček, M. Kordula, V. Valenta, Volešák (85. Fujerik) – L. Došek. Trenér: Miroslav Soukup.

SK Slavia Praha: Čontofalský – Nitranský, Latka, Hubáček, Hloušek – Jan Blažek (65. Vlček), Janda, L. Jarolím, Hurka (70. Milutinovič), Trubila – Zb. Pospěch (78. Cicman). Trenér: František Straka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x