Slavia vyhrála na Slovácku po necelých deseti letech, Straka slavil druhou výhru v řadě

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté pražské Slavie zvítězili 3:1 v utkání 12. kola Gambrinus ligy na stadionu 1. FC Slovácko a po necelých deseti letech ukončili čekání na tříbodový zisk na trávníku svého nedělního soupeře. Trenér František Straka uspěl se svým celkem podruhé v řadě, fanoušky si však neudobřil.

Příznivci hostujícího týmu dávali hlasitě najevo, co si myslí o angažování trenéra, který byl až do nástupu do Slavie spjat na české fotbalové scéně především se Spartou, tedy městským rivalem týmu z Edenu. Po každé trefě fanoušci sešívaných žádali Strakův odchod. „Takové situace jsou hodně nepříjemné. Pořád nabádám kluky, aby se koncentrovali jen na fotbal, i když hlavně v prvním zápase na Žižkově to bylo těžké. Jsem teď trenérem Slavie, udělám maximum a každé tři body mě totálně těší. Mám partu kluků, která chce něco dokázat, cítím u nich obrovskou vůli,“ prohlásil fanoušky nenáviděný Straka.

První poločas na Slovácku si i přes negativní reakce hostujícího kotle mohl užívat, protože díky dvěma trefám Jandy a zásahu Blažka vedli Pražané 3:0. Přitom až do nedělního utkání dali v této sezoně venku pouze jednu branku. „V prvním poločase jsme ukázali, že umíme hrát fotbal. Přecházeli jsme do rychlých protiútoků a hlavně jsme dokázali dávat góly,“ uvedl Straka.

Po změně stran jeho tým už nebyl zdaleka tak nebezpečný a přenechal aktivitu Slovácku. „Domácí začali hrát víc agresivněji, dávali dlouhé balony na Doška a my jsme měli i štěstí, že jsme díky brankáři Čontofalskému inkasovali pouze jednou. Nebyl jsem spokojený hlavně s tím, že jsme nedokázali dotahovat slibné akce do zakončení a tím jsme se dostávali pod tlak,“ poznamenal slávistický trenér. „V první půli jsme předvedli kvalitní výkon, po přestávce to byl bojovný výkon. Naše vítězstzví považuji za zasloužené. Slovácko má dobrý tým a málokdy doma pohrává, o to víc si cením tří bodů,“ zakončil Straka, který absolvoval třetí duel na lavičce Slavie a na Slovácku navázal na domácí výhru 2:0 nad Českými Budějovicemi.

Kouč Slovácka Miroslav Soukup kritizoval svůj celek po minulém vítězství v Hradci Králové a spokojený nemohl být ani po duelu se Slavií. „Měli jsme špatný vstup do zápasu. První poločas byl nepovedený, tak se doma nemůžeme prezentovat. Chyběla nám vůle a odvaha. Nedokážu si vysvětlit, proč to tak bylo, protože nejsme pod tlakem uhrát nutně body,“ krčil rameny Soukup, jehož celek po změně stran už jen snížil na 1:3.

„Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. Po přestávce nastoupilo mužstvo s vůlí hrát. Při troše štěstí jsme mohli ještě jednu branku dát, ne-li vyrovnat. Co se nám povedlo v Hradci, to jsme ztratili. Zápas jsme prohráli špatným výkonem v prvním poločase,“ dodal Soukup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x