Požár v Jarcové způsobil mladistvý hoch, který předtím vykradl dům svých prarodičů

JARCOVÁ  - Vsetínští policisté už znají pachatele rozsáhlého požáru stodoly u rodinného domu v Jarcové na Valašsku, který vypukl v sobotu nad ránem. Je jím mladistvý hoch, který ještě předtím stačil vykrást dům svých prarodičů, V pondělí to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Mladík nejprve uplynulý pátek ukradl v domě poblíž Jablůnky, kde žije se svou babičkou a dědou, věci za téměř 70 tisíc korun. V době, kdy prarodiče nebyli doma, odcizil křovinořez, sekery, pily, brusky, počítač a další cenné věci. „Nějaké nářadí nanosil do auta zaparkovaného v garáži, které je však nepojízdné, další věci zůstaly pohozené venku poblíž domku nebo ukryté v blízkém lese. Kradené věci měl v úmyslu prodat. Plán mu však nevyšel, protože ho při krádeži vyrušil jeho děda. Když hoch viděl, že děda přijíždí domů, schoval se a pak z místa utekl,“ konstatovala Javorková.

Během dne a večer požíval ještě s dalšími kamarády alkohol, a jelikož neměl kde spát, rozhodl se, že přespí ve stodole u jednoho rodinného domku v Jarcové, kde už několik nocí v minulosti strávil. Nad ránem se probudil a na seně si zapálil cigaretu. Od neopatrné manipulace se zapalovačem seno vzplálo. Požár zachvátil celou stodolu, ve které nakonec shořela zemědělská technika za několik stovek tisíc korun.

„Mladík ze stodoly zavčas utekl, takže oheň mu neublížil. Ze stodoly si však nestihl vzít svůj batoh, který hasiči při uhašení požáru nalezli. Valašskomeziříčtí policisté chlapce zadrželi o víkendu poblíž čerpací stanice ve Valašském Meziříčí, když stopoval auta,“ dodala Javorková.

Oheň napáchal škodu předběžně za půl milionu korun. Mladík byl obviněn z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. „Co se týká požáru, čekáme na zprávu od hasičského záchranného sboru, od které se bude odvíjet další postup,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x