Křižovatky v Uherském Hradišti a v Pohořelicích se dočkají úpravy

ZLÍN  - Dvě nevyhovující křižovatky ve Zlínském kraji se dočkají úpravy. Informovala o tom  tisková mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková s tím, že opravu čeká křižovatka v Uherském Hradišti a v Pohořelicích na Zlínsku.

Jde o jednu z nejdůležitějších křižovatek ve městě spojující Sokolovskou ulici vedoucí ze směru od Jarošova a Zlína s hlavní páteřní komunikací procházející městem. Investorem obou akcí bude kraj prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje.

„Křižovatka je v současnosti kapacitně nedostačující, což má za následek tvorbu dlouhých kolon vozidel. V plánu je stavební úprava Sokolovské ulice v délce 190 metrů ve směru od křižovatky, která bude spočívat ve výměně konstrukčních vrstev vozovky a její rozšíření ze současných devíti na 9,75 metru včetně odvodnění silnice a vybudování nové dešťové kanalizace a dopravního značení,“ informoval Jaroslav Drozd (ČSSD), náměstek hejtmana Zlínského kraje, zodpovědný za oblast dopravy.

Práce na vozovce budou prováděny za úplné uzavírky s tím, že objízdné trasy budou vedeny po místních komunikacích. Stavba bude stát 21,58 milionu korun a je první etapou rozsáhlého projektu řešícího zkapacitnění Sokolovské ulice v celkové délce 305 metrů dále směrem na Jarošov. Součástí projektu bude i stavba nové okružní křižovatky s ulicí Verbířská, vznik nového parkoviště u zimního stadionu a vybudování podchodu pro pěší. Plánována je i úprava páteřní komunikace města procházející touto křižovatkou ve směru od Kunovic do Starého Města.

„Křižovatka v Pohořelicích, kde se střetávají silnice ve směru Oldřichovice – Napajedla se silnicí vedoucí z Otrokovic do Komárova je velmi nepřehledná, a proto je nutné ji v zájmu zvýšení bezpečnosti provozu přebudovat na křižovatku okružní,“ vysvětlil Drozd. Současně se vznikem nové křižovatky zde budou upraveny i na křižovatku navazující úseky silnic v délce několika desítek metrů, na kterých budou navíc vybudovány čtyři zastávkové pruhy pro autobusy. Celá akce si vyžádá náklady ve výši 11,954 milionu korun.

Práce by měly trvat od dubna do prosince příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x