Odstartoval 16. ročník MISS ACADEMIA

Nejenom krásná, ale také inteligentní, taková by měla být ideální MISS ACADEMIA 2012. 16. ročník unikátní soutěže, ve které nejde pouze o krásu, odstartoval 1.11. v prostorách Zlínské univerzity. Soutěžící to letos nebudou mít vůbec jednoduché, protože zaujmout budou muset především na sociálních sítích.

Každá z deseti finalistek, která vzejde z lednových castingů v Praze, Brně a Ostravě,  získá šanci projevit své názory před širokou veřejností. Dívky obdrží chytré telefony, se kterými mají možnost dva měsíce komunikovat online pomocí sociálních sít jako Facebooku,Twitter a Foursquare. „Svými příspěvky budou moci přesvědčit společnost, že jsou nejenom krásné, ale i inteligentní,“ říká Zuzana Brátová, jedna ze dvou hlavních manažerů soutěže. „Většina soutěží Miss začíná ztrácet smysl, protože  jediným faktorem při výběru vítězky je její krása. MISS ACADEMIA 2012 se snaží tento zaběhnutý trend změnit,“ dodává Brátová.

Možnost bojovat o korunku mají všechny vysokoškolské studentky navštěvující prezenční či kombinovanou formu studia, jejichž věk nepřesahuje 26 let. Dívky se mohou jednoduše přihlásit na webových stránkách soutěže www.missacademia.cz do 4. ledna 2012, nebo v rámci roadshow po českých univerzitách. Ta proběhne v Ústí nad Labem, Zlíně, Praze, Olomouci a Brně v průběhu listopadu a prosince.

Do výběru vítězky celé soutěže bude mít možnost zasáhnout prakticky každý. Při závěrečném galavečeru 17. dubna 2012 totiž v porotě zasedne i počítač, který bude symbolicky zastupovat hlas veřejnosti. Ta bude moci celý březen hlasovat na internetu a ovlivnit tak, kdo titul MISS ACADEMA 2012 získá.

Soutěž je již po 16. v řadě tradičně pořádána studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, v rámci předmětu Komunikační agentura. Do loňského ročníku, který nesl podtitul Andělsky krásná po čertech chytrá, se přihlásilo přes 400 studentek ze všech koutů republiky. Vítězkou se stala Pavlína Kadlecová, dvacetiletá rodačka z Podivic u Vyškova studující sociální a masovou komunikaci na Univerzitě J. A. Komenského v Praze.

Soutěž MISS ACADEMIA ČR pořádají letos již po 16. studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v rámci předmětu Komunikační agentura. Oslovovány jsou všechny studentky vysokých a vyšších odborných škol z celé České republiky. Její počátek se datuje již k roku 1997, kdy byla v rámci reprezentačního plesu zlínské Fakulty technologické zvolena nejmilejší studentka. Od té doby soutěž prošla mnohými změnami, její poselství však zůstává stále stejné. Nehledáme umělé ideály dnešní doby, ale dívku, která ukáže, že ke skutečnému významu slova krása patří hlavně půvab, šarm a inteligence.

Více informací naleznete na www.missacademia.cz nebo na Facebooku.

--> --> --> --> -->