Ve Zlíně se uskuteční konference věnovaná klastrovým iniciativám

ZLÍN - Zlínský hotel Moskva bude ve středu patřit konferenci nazvané Klastry a klastrové iniciativy v ČR a SR. Řekla to Eliška Kubíčková z Ústavu marketingových komunikací Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Hlavním tématem konference je ukázat, jak mohou klastry pomáhat regionálnímu rozvoji Zlínského kraje. Klastr je soubor regionálně propojených společností (podnikatelů) a přidružených institucí a organizací – zejména institucí terciárního vzdělávání jako jsou vysoké či vyšší odborné školy, jejichž vazby mají potenciál k upevnění a zvýšení jejich konkurenceschopnosti.

Konference se ve Zlíně uskuteční pod záštitou místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Aleny Gajdůškové (ČSSD) a potrvá do čtvrtka.

Cílem konference je představit široké veřejnosti i odborníkům z praxe, jak mohou jednotlivé firmy ze Zlínského kraje a celého regionu vzájemně spolupracovat v rámci zvyšování konkurenceschopnosti, známosti a celkového rozvoje místa, v němž žijí a podnikají. Úvod konference bude patřit Aleně Gajdůškové a Drahomíře Pavelkové, děkance Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Zlínská univerzita je společně s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka partnerem projektu Přeshraniční klastrová iniciativa pro rozvoj kreativního průmyslu, který konání v pořadí již druhé konference věnované této problematice, organizuje.

Na konferenci budou představena témata související s klastrovou iniciativou v kulturních a kreativních průmyslech, která jsou Zlínu velmi blízká. První konferenční den je určen široké veřejnosti, vystoupí zde odborníci na tuto oblast jako například Martin Cikánek (Institut umění, Praha), Marcin Jablonski (Clusterpoint, Polsko – Bialsko-Biala), Zora Jaurová (Fórum kreatívného priemyslu, Bratislava) a další.

Ve dvou blocích přednese své příspěvky také Pavla Břusková, prezidentka Národní klastrové asociace a zároveň koordinátorka celého projektu. „Naší ambicí je přispět k větší příhraniční spolupráci s kolegy ze Slovenska, ale také z Polska i dalších států,“ podotkla Břusková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x