Zlínští zastupitelé budou rozhodovat o nových členech městské rady

ZLÍN - Zlínské hnutí M.O.R. nominovalo dva nové členy rady města Zlína, kteří by měli nahradit 1. náměstkyni primátora Evu Štauderovou a neuvolněného radního Pavla Jungmanna. Na středeční tiskové konferenci to sdělil předseda zastupitelského klubu M.O.R. Bedřich Landsfeld.

Evu Štauderovou by měl nahradit Jiří Kadeřábek a Pavla Jungmanna Josef Novák. O vstupu Kadeřábka a Nováka do rady bude ve čtvrtek hlasovat na svém pravidelném jednání zastupitelstvo města, jejich nominace musí získat podporu nadpoloviční většiny členů.

Oba členové hnutí M.O.R. působí od loňských komunálních voleb ve zlínském zastupitelstvu. „Jiří Kadeřábek, který je podnikatelem, má předpoklady uplatnit své zkušenosti a životní nadhled. Josef Novák je projektantem, což je vzhledem k oblastem, které bude v zájmu města řešit, velkým plusem,“ konstatoval Landsfeld.

Kadeřábek posledních 20 let podnikal. „Jsem spolumajitelem společnosti na výrobu interiérových osvětlení. Práci v radě beru jako novou výzvu a zkušenost,“podotkl.

Novák vnímá svůj nástup do rady jako pokračování práce, kterou započal jeho kolega a předchůdce Pavel Jungmann. „Chtěl bych se zasadit obecně o to, aby na zlínské radnici o odborných věcech diskutovali odborníci a ne politici, jak tomu bývávalo v minulých letech. A aby o důležitých věcech rozhodovaly odborné argumenty a jasná čísla. A to platí dvojnásob v případě různých dopravních koncepcí a řešení, které se budou dít na území Statutárního města Zlína,“ sdělil Novák.

Kompetence předpokládaných nových členů rady zůstanou stejné jako u jejich předchůdců. Věnovat se budou tedy například oblasti územního plánování a architektury, dopravě nebo stavební oblasti. „Na úkolu dokončení nového územního plánu budou z pověření rady spolupracovat s Evou Štauderovou, která bude spolupředkladatelkou návrhu v zastupitelstvu na prosincovém zasedání,“ upřesnil Landsfeld.

Eva Štauderová a Pavel Jungmann opustili vedení města z osobních důvodů. Zatímco bývalý neuvolněný radní skončil k 4. říjnu v radě i zastupitelstvu, Eva Štauderová ukončí své působení v radě k 3. listopadu a bude pro město nadále pracovat jako zastupitelka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x