Zlínský Vorvaň již podvanácté. Novou disciplínu připravila Městská policie

ZLÍN – Již dvanáctý ročník netradiční soutěže mezi základními školami Zlínský Vorvaň se uskuteční ve čtvrtek, 10. listopadu od půl deváté ráno ve zlínské sportovní hale Euronics.

Tento rok se soutěžního klání zúčastní pětatřicet škol ze Zlínského kraje i Slovenska. „Nejde jen o soutěživost, ale i kolektivního ducha, soudržnost a kamarádství v každém týmu. Navíc je tým podpořen obecenstvem, které je do celého dění vtaženo,“ sdělil ředitel obecně prospěšné společnosti „Dětem“,  Ing. Přemek Elšík, přičemž dodal, že ve sportovní hale očekávají letos až 1 500 dětí.

Soutěžící družstvo sestaví sama základní škola ze šesti svých žáků, a to po jednom žáku ze třetího až osmého ročníku. „Soupeří se přibližně v pěti netradičních sportovních disciplínách a za každou disciplínu se přidělují body. Celkový počet bodů může však ovlivnit i odborná porota. Ta může například ocenit fandící obecenstvo dané školy nebo předvedená kulturní vystoupení jednotlivých škol,“ přiblížil Elšík.

Ani v tomto ročníku nebudou chybět zástupci handicapované mládeže. „Ti změří své síly s žáky soutěžních družstev ve své speciální sportovní disciplíně. Měření sil na této úrovni je neobvyklé a pro obě strany určitě zajímavé a přínosné,“ řekl Elšík.

Oproti minulým letům bude však novinkou disciplína s názvem Člunkový běh. Pro soutěžící si ji připravili přímo zástupci Městské policie Zlín. „Disciplína je součástí fyzických testů Městské policie Zlín. Tento test hodnotí běžeckou rychlost, ale současně i schopnost rychlých změn při pohybu, obratnost a koordinaci,“ uvedl Elšík.

Nově bude také možné sledovat soutěž on-line prostřednictvím webkamery na portálu www.zlin.cz.

Soutěž pořádá obecně prospěšná společnost Dětem.

Fotogalerie z minulých ročníků soutěže.
run_function(‚id‘,’41‘,’14311′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚173‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14311‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x