Útočník Köhler využil chyb debutujícího gólmana Nechvátala a Zlín po čtyřech nezdarech uspěl

ZLÍN - Hokejisté PSG Zlín v pátečním utkání 19. kola Tipsport extraligy vydřeli vítězství nad Litvínovem 3:2 a mohli si oddechnout, protože ukončili šňůru čtyř proher za sebou. Střelecky táhl vítěze dvougólový útočník Bedřich Köhler, který má na kontě už deset zásahů v sezoně.

Zlínští se v poslední době trápili nejen výsledkově, ale i herně. Důkazem toho byla skutečnost, že v předchozích čtyřech zápasech dokázali pouze dvakrát překonat brankáře soupeře. Proti Litvínovu jim však skvěle vyšel úvod a hned při prvním střídání se mohli radovat. Köhler ve 13. vteřině uplatnil svůj důraz před bránou debutujícího brankáře Patrika Nechvátala, který vyrazil kotouč do volného prostoru a pomohl zlínskému útočníkovi k dosud nejrychlejší trefě extraligové sezony. „Nevěděl jsem, že Nechvátal chytal první zápas, ale kouč našich gólmanů Hrazdíra mi po rozcvičení k němu něco řekl. Měl jsem i štěstí,“ poznamenal Köhler.

Podruhé mu litvínovský strážce branky pomohl v 10. minutě, kdy při přesilovce hostů nezachytil Leškovo nahození od zadního mantinelu. „Měl to těžké, protože zůstal na půli cesty. V tu chvíli se nerozhodl správně,“ uvedl zlínský forvard. „Byla to jednoznačně moje chyba, beru to na sebe,“ přiznal devatenáctiletý Nechvátal.

Po Köhlerově druhém zásahu šel místo něj do litvínovské brány zkušenější Volke, kterého překonal už jen Důras. Ve druhé třetině domácí polevili a po trefě Frolíka vedli jen o dvě branky. Nejhorší chvíle zažívali po druhé pauze, kdy museli čelit tlaku Severočechů, kteří ještě v přesilovce snížili. „V kabině jsme si říkali, že to za každou cenu musíme ubojovat. Ale měli jsme zbytečně moc vyloučených. Tým, který vede 3:1, by to měl dohrát bez faulů,“ mínil Köhler. „Byla na nás však vidět nervozita, protože jsme čtyřikrát prohráli a všichni věděli, jak důležitý je tento zápas,“ doplnil zlínský útočník.

Hokejová Tipsport extraliga, 19. kolo:

PSG Zlín – HC Verva Litvínov 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Branky: 1. Köhler (Leška, Finsterle), 10. Köhler (Leška), 18. Důras – 35. Frolík (Majdan), 55. Trávníček (Hanzl, Ručinský). Rozhodčí: Husička, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4076.

Sestavy:

PSG Zlín: Sedláček – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, D. Řezníček – Finsterle (18. Honejsek), Leška, Köhler – Důras, Čajánek, O. Veselý – Holík, Roman Vlach, Ondráček – Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.

HC Verva Litvínov: Nechvátal (10. Volke) – Jareš, Kubát, Stříteský, Pojkar, Černošek, Brejčák, od 21. navíc Havelka – Kubinčák, V. Hübl, Lukeš – Gerhát, Hanzl, Ručinský – Frolík, Jenáček, Trávníček – Majdan, Hujsa, Maxa. Trenéři: Vladimír Kýhos a Jiří Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x