Fotbalové Slovácko žádá potrestání teplického Vondráška

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vedení 1. FC Slovácko posílá podnět Disciplinární komisi FA ČR k projednání simulování teplického Tomáše Vondráška, který v nedělním utkání 13. kola upadl a z nařízené penalty Mahmutovič zařídil Severočechům vítězství 2:1. Informoval o tom tiskový mluvčí klubu František Uhříček.

„Na základě videorozboru je prokazatelné, že hráč Vondrášek bez kontaktu, natož faulu, upadl v pokutovém území a docílil tak možnosti pokutového kopu ve prospěch svého týmu. Vzhledem k tomu, že tento přestupek je v kontextu s jeho důsledkem zásadním ovlivněním utkání, žádáme projednání a případný adekvátní osobní trest,“ uvedlo Slovácko v písemném prohlášení.

Hostující obránce Kubáň odnesl souboj s Vondráškem druhou žlutou kartou, která pro něj znamenala vyloučení. Další trest přišel po proměněné penaltě, kdy Mahmutovič přesnou střelou vzal Slovácku naději na bodový zisk.

Hněvu moravského klubu se přesto vyhnul hlavní sudí Adam, který diskutabilní pokutový kop nařídil. Slovácko i tak ale podalo podnět i Komisi rozhodčích. „Žádáme přezkoumání výkonu asistenta hlavního rozhodčího Nádvorníka, a to nejen u této situace,“ doplnil Uhříček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x