Otrokovická radnice podpoří několik kulturních akcí ve městě

OTROKOVICE  - Celkem 30 tisíc korun uvolní otrokovická radnice na pořádání několika kulturních akcí ve městě. Řekla to  mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Například občanské sdružení Klub přátel historie města Otrokovice připravuje výstavu Pohledy do historie Otrokovic. Vernisáž výstavy se uskuteční 9. prosince u příležitosti otevření velkého sálu Otrokovické Besedy. Poskytnutá účelová finanční dotace je určena na fotodokumentaci, podkladové kartony, převoz artefaktů, rámování a další potřebný materiál.

Peníze získá i Taneční klub Fortuna Zlín na akci nazvanou Vánoční cena Fortuny. Jde o mezinárodní taneční soutěž ve společenském tanci, ve které se mimo jiné představí také páry z Polska a Slovenska. Akce se bude konat 17. prosince v sále Otrokovické Besedy. Soutěž vyvrcholí Galavečerem koncipovaným ve stylu plesu v opeře s bohatým kulturním programem a za účasti hostů z oblasti kultury, sportu a politiky.

Žáci základních škol Zlínského kraje se zase utkají v netradičních sportovních disciplínách společně s mladými handicapovanými sportovci při akci Zlínský vorvaň, kterou organizuje obecně prospěšná společnost Dětem. „Cílem této soutěže není zvítězit v rychlosti, či šikovnosti, ale vzbudit v dětech zájem o sportovní aktivity, soudržnost a kolektivnost. V předělech soutěže se krátkým kulturním vystoupením prezentují zúčastněné školy. Otrokovice zde budou zastupovat základní školy Mánesova a T. G. Masaryka,“ doplnila Krupková.

Všechny organizace si uvolněnou částku rozdělí rovným dílem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x