Výstavba kroměřížského Výstaviště Floria spěje do finále

KROMĚŘÍŽ - Jeden z nejvýznamnějších investičních projektů Kroměřížska, Výstaviště Floria Kroměříž, dostává finální podobu. V úterý o tom informovala za výstaviště Hana Matulová.

Za poslední čtyři měsíce na ploše téměř 1000 metrů čtverečních vyrostla nová výstavní hala a tři zastřešené konstrukce pro venkovní expozice s celkovou plochou 6000 metrů čtverečních.

„Nová hala v jihovýchodní části areálu u hlavního vstupu je opláštěna vysokotlakým laminátem v přírodním dekoru. Její propojení s vedlejší halou, venkovními expozicemi i zahradami umožňuje průchod suchou nohou, což je velkým přínosem především za nepříznivého počasí. Výhledově se počítá s celoročním využitím, proto je hlavní halu možné vytápět. Kromě výstavních ploch nabídne výstaviště návštěvníkům i vystavovatelům komfortní zázemí včetně restaurace s výhledem do japonské zahrady,“ podotkla Matulová.

Podle vyjádření investora se daří stavební práce realizovat v mírném předstihu, především díky příznivému počasí. V současné době pracovníci dokončují zastřešení venkovních konstrukcí, parkoviště a začíná se s modelací pozemků okrasných zahrad, které vytvoří relaxační zóny mezi venkovními expozicemi. „Než začne mrznout, budou dokončeny terénní úpravy, příprava jezírek a také kamenné zídky – gabionové i ručně kladené. Práce se nezastaví ani v zimě, budeme instalovat rozvody a budovat interiéry uvnitř hal,“ konstatovala Matulová.

Areál o celkové ploše 23 tisíc metrů čtverečních nabídne vystavovatelům šest tisíc metrů čtverečních vnitřních ploch a 12 tisíc metrů čtverečních zastřešených venkovních ploch. Provoz výstaviště zahájí v srpnu příštího roku tradiční výstava Floria Léto 2012, na kterou v říjnu naváže její podzimní část Floria Podzim 2012 a následně výstava Termo 2012, věnovaná topným systémům rodinných domů.

Výstavářský program rozšíří i další hobby projekty z oboru zemědělství a chovatelství, například Králík Moravy a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x