Do Zlína se sjeli gumárenští odborníci

ZLÍN - Ve Zlíně začala v úterý dvoudenní Gumference, což je setkání specialistů z oboru gumárenství. Uvedla to mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

„Gumárenský a plastikářský průmysl byl celá desetiletí hybnou silou ekonomiky tohoto regionu, výroba byla provázána s výzkumnými a vývojovými pracovišti. Je v zájmu Zlínského kraje tento potenciál nejen udržet, ale také rozvíjet. Tato konference by tomu měla přispět,“ řekl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD), který Gumferenci zahájil.

Setkání asi stovky odborníků má formu konference i strategického workshopu. První den se koná veřejná konference zaměřená na historii gumárenského průmyslu v regionu i budoucnost a strategické trendy v tomto odvětví. Pozornost je věnována také spolupráci podniků a vysokých škol. Ve středu bude jednání pokračovat formou uzavřeného workshopu generálních ředitelů velkých firem a dalších odborníků z výzkumu, který by měl iniciovat rozvoj příhraniční spolupráce.

Akci pořádá Technologické inovační centrum ve Zlíně v rámci projektu Vzdělávání, inovace, partnerství, který je financován z Operačního programu Přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika. Projekt je spolufinancován Zlínským krajem.

Během konference se ve společných prostorách Podnikatelského inovačního centra uskuteční prezentace profilů vybraných fakult včetně možností spolupráce a příkladů společných projektů vysokých škol a podniků.

--> --> --> --> -->