Podvodník okradl penzistku ze Vsetína o téměř milion korun

VSETÍN - O necelý milion korun okradl během několika měsíců osmdesátiletou seniorku ze Vsetína čtyřiatřicetiletý podvodník. Ve středu touvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vsetínští kriminalisté už podvodníka ze Vsetína zadrželi. Seniorku začal v jejím rodinném domku ve Vsetíně navštěvovat letos v létě.

Jednou mu došel benzin v autě poblíž rodinného domku, kde žena bydlí. Vzpomněl si, že starou paní zná z dřívější doby, jelikož mu občas dávala staré železo. Žena mu tehdy dala peníze na benzin a podvodník začal seniorku navštěvovat stále častěji. „Vždy když přišel, velmi slušně žádal půjčit peníze. Tvrdil, že chce koupit pozemek, jindy potřeboval finance na rekonstrukci domu nebo opravu střechy. Další ze záminek byla, že potřebuje složit peníze na účet, aby mohl disponovat se svým dědictvím ve výši několika milionů korun,“ konstatovala Javorková.

Ženu navštívil během čtyř měsíců asi desetkrát. Penzistka mu postupně půjčila všechny doma uložené peníze. „Při jeho další prosbě o zapůjčení financí šla dokonce vybrat z vkladní knížky. Celkem mu půjčila přes 900 tisíc korun. Muž neustále starou ženu ujišťoval, že peníze ve splátkách vrátí, což doposud neučinil. Jednání podvodníka na policii oznámil až jeden z rodinných příslušníků penzistky,“ doplnila Javorková.

Podvodník se ženě představoval pod smyšleným jménem. Půjčené peníze použil na zaplacení dluhů, které měl. Něco utratil za potraviny a oblečení a hodně peněz také prohrál v automatech.

Policisté muži sdělili obvinění z trestného činu podvod, za který mu hrozí až osmileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x