Valašskomeziříčská Diakonie sídlí nově v opraveném Domě sociálních služeb

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská Diakonie se z Vrbenské ulice přestěhovala do opraveného Domu sociálních služeb v ulici Žerotínova. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Stěhování organizace se zhostili dobrovolníci. „Neměli jsme finanční prostředky na najmutí stěhovací firmy a naši pracovníci v dané době zajišťovali služby našim klientům tak, aby ani v tyto dny nezůstali bez pomoci,“ vysvětlila Jitka Bajzová, manažerka kvality valašskomeziříčské Diakonie ČCE.

Posláním místní pobočky Diakonie je pomáhat potřebným seniorům a lidem se zdravotním postižením z Valašského Meziříčí a okolí. „Denně se setkáváme s lidmi, kteří jsou na naší pomoci závislí. Najednou jsme to však byli my, kteří potřebovali pomoc,“ podotkla Bajzová. Té se Diakonie dočkala od několika místních lidí a firem. „Stěhovat skříně, stoly a krabice se nabídli i valašskomeziříčští strážníci. Mezi dalšími dobrovolníky byli například mistři odborného výcviku ze Střední průmyslové školy stavební spolu se studenty druhého ročníku oboru Truhlář a spousta dalších,“ dodala Bajzová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x