Krajský soud ve Zlíně bude opět řešit případ obchodníků s masem

ZLÍN - Před Krajským soudem ve Zlíně stanou v pondělí opět Ivo Hejný a Josef Odložil z Kroměříže, kteří měli 16 českých firem připravit během obchodování s vepřovým masem o více než 60 milionů korun. Soud by mohl vynést rozsudek.

Případ se stal v roce 2008. Ivo Hejný jako jednatel společnosti Tyre service začal spolu s Odložilem nakupovat vepřové půlky a prodávat je dalším společnostem. Zpočátku vše platili, postupem času ale faktury přestali hradit. Obžaloba je viní z toho, že dluží různým společnostem z České republiky téměř 64 milionů korun. Oběma nyní hrozí až desetileté vězení. Podle státní zástupkyně Pavlíny Nesvadbové finance získané z prodeje masa nevkládali na firemní účet, ale ponechávali si je pro sebe.

Hejný nakonec společnost přepsal na Františka Vaňka, který mu údajně sliboval mnohamilionový vklad do firmy. Vaněk ale žádnými prostředky nedisponoval, navíc ho už v té době hledala policie pro jiný podobný trestný čin. Za ten si v současné době odpykává trest.

Oba podnikatelé Hejný i Odložil shodně tvrdí, že se žádného podvodu nedopustili. Hejný svaluje vinu na muže, který měl údajně maso odkupovat. Pak jim ale zadržel peníze a použil je na opravu svých jatek. Odložil zase svaluje vinu na Hejného. Chtěl mu prý jen pomoci a Hejný mu sliboval uzavření pracovního poměru. Sám prý do společnosti vložil asi čtyři miliony korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x