Zlínské státní zastupitelství obžalovalo z vraždy dívky v Hulíně 21letého muže

ZLÍN - Krajský státní zástupce Roman Kafka obžaloval ze zločinu vraždy 19leté dívky, která se stala letos v červnu v Hulíně, o dva roky staršího muže. Jak zástupce v pondělí řekl, obžaloba byla podána pro zločin vraždy spáchaný zvlášť surovým a trýznivým způsobem a rovněž s rozmyslem.

Kromě vraždy viní kriminalisté a státní zástupce mladíka z přečinu krádeže. V případě uznání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody od 15 do 20 let nebo trest výjimečný.

Zcela jistě jde o jednu z nejsurovějších vražd spáchaných na území Zlínského kraje za poslední roky. Obviněný ženu napadl jen z toho důvodu, že chtěla zveřejnit jejich údajný příležitostný milenecký poměr. Kromě úderu do obličeje ji zejména opakovaně škrtil, a když se začala probouzet, tak velmi surově usmrtil kuchyňským nožem, kdy všechna zranění vznikla za jejího života,“ popsal tragickou událost krajský státní zástupce.

Obviněný je usvědčován kromě své výpovědi, kdy až při opakované výpovědi učinil ne zcela úplné doznání, zejména důkazy, které se našly po provedeném ohledání místa činu, znaleckými posudky ze soudního lékařství, genetiky, psychiatrie, psychologie, zkoumáním pachových stop. „Na místě činu i na těle poškozené našli kriminalisté genetické i pachové stopy obviněného a o pachateli trestného činu není pochyb. Obviněný je pochopitelně stíhán vazebně, jeho vazbu jsem prodloužil,“ podotkl Kafka.

Pokud se týká délky řízení, tak ta je zcela standardní a spíše se dá označit za krátkou, s ohledem na skutečnost, jak dlouho trvá vyhodnocování DNA stop, pachových stop a že bylo třeba udělat opakovaná podrobná psychiatrická zkoumání.

„V této souvislosti ale musím ocenit práci pracoviště Odboru kriminalistických expertiz Policie ČR v Brně, které hned na počátku vyšetřování dokázalo velmi rychle předběžně vyhodnotit předložené biologické a genetické stopy a zásadním způsobem přispělo k odhalení pachatele,“ dodal Roman Kafka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x