Hasiči na Vsetínsku zlikvidovali dva lesní požáry

VSETÍN - Ke dvěma požárům v lesích na Vsetínsku vyjížděli v posledních dvou dnech hasiči. Jak uvedl v pondělí mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, pokaždé hořela hrabanka.

Naposledy zasahovali hasiči v pondělí dopoledne v lese u Semetína. „O požáru jsme byli informováni v době, kdy byla zasažena plocha několika arů. Na likvidaci události bylo nutné povolat hasiče a zabránit dalšímu případnému rozhoření nebo rozšíření do okolí, případně na vzrostlé stromy,“ poznamenal Mitáček.

Do lesního prostoru najelo několik zásahových vozů, zasažena byla plocha asi 40 krát 40 metrů. Požár hasiči zlikvidovali asi po hodině prací. Plameny zasáhly hrabanku a jehličí na volné ploše. Vyšetřovatel na místě objevil ohniště, které mohli založit návštěvníci lesa nebo turisté. „Po opuštění došlo k rozhoření a zapálení okolí. Příčinou vzniku požáru je tak nedbalost neznámé osoby, která rozdělala oheň,“ doplnil Mitáček.

Na Vsetínsku, a to u Valašské Senice, hořelo v lese i v neděli v podvečer. I zde začala hořet hrabanka. Požár zasáhl plochu asi jednoho hektaru a rychlým zásahem se hasičům podařilo zachránit sto let staré vzrostlé stromy. Příčina vzniku požáru zatím není známa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x