Vsetínský Dům kultury čeká oprava, venkovní terasy i schodiště se musejí podepřít

VSETÍN - Špatný technický stav malé a velké terasy a schodišť Domu kultury ve Vsetíně si vyžádá nutnou opravu. Sdělila ro mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Kontrola technického stavu budovy totiž odhalila, že s ohledem na stáří konstrukce a nevhodnost použitého materiálu musejí být terasy i schodiště nově zabezpečeny. „Pod kritickými místy železobetonové konstrukce budou do doby opravy konstrukce umístěny dřevěné podpory,“ poznamenala Čadová.

Město nyní nechalo zpracovat projektovou dokumentaci, ta bude stát okolo 300 tisíc korun. „Dočasné zabezpečení chceme provést co nejdříve. O celkové opravě teras i budovy domu kultury budeme jednat při přípravě rozpočtu na rok 2012,“ informovala starostka města Iveta Táborská (ODS).

Při dešti vsakuje dešťová voda do malé terasy a je vyplavován cement. Ocelové prvky terasy jsou místy zcela zrezivělé a zároveň je poškozena konzistence betonu vlivem mrazu. Voda z terasy zatéká také dovnitř objektu domu kultury. „Vstup do suterénu je už několik let při dešti vždy mokrý a objevují se na stěnách a výtahu plísně. Opticky sice vypadá stav malé terasy lépe jako stav velké vstupní terasy, ale stav konstrukce je podle mínění statika stejný u obou teras,“ doplnil ředitel domu kultury Milan Kostelník. Dodal, že statik zatím nezastavil provoz na těchto přístupech do domu kultury.

Budova domu kultury byla v minulosti předmětem dlouhodobého majetkového sporu. Nejasný majetkový stav způsobil, že řada nutných oprav nebyla provedena a byla tehdejšími majiteli odkládána.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x