Návrhářka Marie Zelená uvede na rodném Slovácku autorskou přehlídku Návrat k hodnotám

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Reprezentativní módní přehlídku v rámci projektu Návrat k hodnotám připravila na sobotu 19. listopadu do rodné Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku návrhářka Marie Zelená. Diváci spatří i nové šaty k oslavě svatého Václava, které předvede Česká Miss 2008 Eliška Bučková, prozradila jejich autorka.

„Kromě večerních, společenských a svatebních šatů zde budou představeny reprezentační šaty pro hlavní město Prahu, pro Uherské Hradiště a Ostrožskou Novou Ves vždy spojené s velkou projekcí daného místa. Diváci spatří také šaty v národních barvách, které Českou republiku vícekrát reprezentovali v zahraničí, dále dvoje šaty k oslavě katedrály svatého Víta a kolekci šatů Vltava a Vyšehrad s hudbou Bedřicha Smetany,“ nastínila program společenského večera Marie Zelená.

Vrcholem odpolední i večerní přehlídky bude prezentace nových šatů k oslavě svatého Václava. Róbu na přehlídkovém molu předvede Česká Miss 2008 Eliška Bučková na hudbu Svatováclavského chorálu.

Návrhářka tvoří už řadu let v rámci svého projektu Návrat k hodnotám. „Jeho záměrem je to, abychom nezapomínali, kde jsme se narodili, kde jsou naše kořeny a na tyto místa se vraceli. Sobotní večer má za cíl lidem také připomenout, že člověk může druhého člověka obdarovat i nehmotně – a to zážitkem, který si pak neseme ve svých vzpomínkách. V jedné kolekci proto splníme sen – zkusit být krásnou modelkou v nádherných večerních šatech – pěti dívkám z dětského domova v Uherském Hradišti a v Uherském Ostrohu,“ upozornila Zelená.

Hlavními modelkami sobotní akce budou Eliška Bučková a dcera Marie Zelené Martina Hrnčířová, která je zároveň tváří projektu Návraty k hodnotám. Diváci se mohou těšit také na vystoupení houslového virtuóza Jaroslava Svěceného v doprovodu předního českého kytaristy Miloslava Klause.

Účastníci společenského večera rovněž vyslechnou předtočený vzkaz herecké legendy Květy Fialové. Odpolední módní přehlídka ve sportovní hale v Ostrožské Nové Vsi od 15.30 hodin bude připravena také pro zdravotně postižené osoby z širokého okolí a pro seniory z pečovatelských domovů.

Marie Zelená byla mimo jiné návrhářkou soutěží krásy Miss Princess of The World, Miss Europe and World Junior, Miss Deaf World (Miss světa neslyšících), soutěže Česká Miss, Dívka roku Česka a Slovenska, Miss gymnázia Česka, Slovenska a Rakouska, mnoho let oblékala Brno Girl (soutěž o nejhezčí dívku Brna), navrhovala a vytvořila kolekci večerních šatů šaty pro českou finalistku Miss Earth na Filipínách, zúčastňovala se soutěže Svatební šaty roku a pořádá autorské přehlídky.

Vytvořila rovněž již čtvery reprezentační šaty pro Českou republiku, které zemi reprezentovaly na Filipínách, ve Španělsku, v Itálii, v Korey a celosvětové konferenci ICCN na Pražském hradě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x