Remíza by zápasu slušela víc, přiznal liberecký kouč Šilhavý po výhře na Slovácku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Liberce stále stíhají pražskou Spartu na čele tabulky a díky sobotnímu vítězství 2:1 v utkání 14. kola Gambrinus ligy na trávníku 1. FC Slovácko popáté v řadě naplno bodovali. Severočechům zajistil vítězství v nastaveném čase útočník Rabušic.

Ústřední postavou úvodních dvaceti minut byl domácí záložník Pavelka, který chtěl nejprve po sérii zasekávaček v šestnáctce soupeře několikrát vystřelit, ale ani jeden jeho pokus zadáci nepustili k brankáři Bičíkovi. Pavelka si všechno vynahradil v 19. minutě, nejprve na polovině hřiště sám vybojoval míč a po nahrávce Ondřejky levačkou nedal gólmanovi Liberce šanci na přízemní střelu zasáhnout.

Vzápětí mohlo Slovácko vést už o dvě branky, jenže Ondřejkův slabý lob dokázali hosté odvrátit. Severočeši poprvé vážněji zahrozili až v 35. minutě, kdy Vácha vysunul kolmicí Gebre Selassieho, jenže reprezentační obránce v koncovce selhal a jeho slabou střelu Filipko bez potíží zneškodnil.

Další podobná kombinace už skončila gólem v domácí síti. Na začátku akce byl Nezmar, míč se pak od Gebre Selassieho dostal přes stopery Slovácka k nekrytému Rabušicovi, který pohodlně uklidil balon do brány.

Po přestávce hra obou celků výrazně upadla. Severočeši měli nečekané problémy s kombinací a před Filipka se dostávali jen výjimečně. Nejvíc jej vystrašil Štajner, který míč kroutil přímo z rohového kopu. Přesto se hosté nakonec dočkali. V době, kdy už obě mužstva myslela na remízu, obral Šural o míč Reinberka a centr proměnil hlavičkující Rabušic, díky němuž Severočeši popáté v řadě naplno bodovali.

Gambrinus liga, 14. kolo:

1. FC Slovácko – FC Slovan Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 19. Pavelka – 39. a 90+1. Rabušic. Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Pelikán. ŽK: Kordula (S). Diváci: 4526.

Sestavy:

1. FC Slovácko: Filipko – R. Mezlík, Trousil, Košút, Reinberk – Fujerik (46. Volešák), Kordula, Daníček, V. Valenta (90. M. Poliaček), Pavelka – Ondřejka (86. Čtvrtníček). Trenér: Miroslav Soukup.

FC Slovan Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Nezmar, Karišik (50. Kelič), Fleišman – Vácha, Štajner, Janů, Breznaník (70. Bosančič) – Šural, Rabušic. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Liberečtí hráči museli v Uherském Hradišti stahovat gólové manko, což se jim ještě před koncem první půle podařilo. První Rabušicův zásah v utkání znamenal vyrovnání. „Domácí začali mnohem lépe a byli aktivnější. Naštěstí jsme dokázali srovnat krok a brzy dát na 1:1,“ poznamenal hostující trenér Jaroslav Šilhavý.

Po změně stran jeho tým nebyl příliš nebezpečný a vypadalo to, že se spokojí s jedním bodem. Jenže další trefa Rabušice přinesla hostům nečekané vítězství. „Přiznám se, že jsem si myslel, že už to skončí 1:1. Ale Slovácko se stáhlo ke své brance. Kluci vycítili šancí na výhru a po nádherné akci Šurala a odhodlání Rabušice máme další tři body. Díky tomu naše série trvá,“ radoval se Šilhavý. „Ale pro domácí je to hodně kruté. Remíza by zápasu slušela víc,“ dodal kouč Severočechů.

Domácího trenéra Miroslava Soukupa závěr utkání zklamal. Zvlášť když Slovácko nabídlo Liberci rozhodující gól po zaváhání beka Reinberka, kterého přetlačil nahrávač Šural. „Tohle se nesmí stát ani v dorostu. Ale je třeba také říct, že to není jen o jednom hráči, protože předtím jsme se zbytečně nechali zatlačit na vlastní polovinu,“ pravil Soukup po třetí domácí porážce v řadě.

„Naše hra nebyla špatná, ale byly vidět rozdíly na jednotlivých postech. Přesto jsme zaslouženě vedli a nescházelo moc, aby to bylo o dva góly. Místo toho, abychom pokračovali, jsme se zatáhli a koledovali si o trest, který přišel. Po změně stran to bylo spíš čekání na chybu a bohužel přišla na naší straně. Mrzí mě to, protože minimálně bod jsme si zasloužili,“ mínil kouč Slovácka.

Kromě ztráty bodů litoval zdravotních potíží záložníka Fujerika, který si na konci první půle poranil koleno a čeká jej půlroční přestávka. „Bohužel už teď vím, že má přetržený křížový vaz a brzy jej čeká operace. To mě mrzí ještě víc než gól v nastavení,“ smutnil Soukup. V příštím ligovém utkání na Žižkově nebude moci nasadit ani kapitána Kordulu, který dostal čtvrtou žlutou kartu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x