Na Vsetínsku se rozmáhá počet podnapilých řidičů

VSETÍN  - Za poslední dva týdny zadrželi policisté na Vsetínsku 13 podnapilých řidičů. V pondělí to uvedl Vladislav Malcharczik ze vsetínské policie.

O uplynulém víkendu zadrželi v Kelči čtyřiadvacetiletého řidiče z Přerovska s vozidlem Renault Mégane. Nadýchal více než 1,5 promile alkoholu. Policisté se zaměřili také na podnapilé cyklisty. „Rekordmanem v tomto ohledu je dvaačtyřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm, který v neděli nadýchal přes 2,5 promile,“ podotkl Malcharczik.

V řadách podnapilých řidičů nechybí ani žena. „Před několika dny jsme ve Valašském Meziříčí zastavili osobní vozidlo Peugeot, které řídila čtyřiačtyřicetiletá žena z Ostravy. Nadýchala téměř tři promile alkoholu a mezi ženami tímto získala v letošním roce rekord,“ konstatoval Malcharczik.

Až tříleté vězení hrozí jedenašedesátiletému muži z Valašského Meziříčí, který s téměř třemi promilemi alkoholu usedl za volant a při výjezdu z parkoviště narazil do dopravní značky. „Na podnapilé řidiče se budeme zaměřovat i nadále a kontroly budou pokračovat,“ dodal Malcharczik.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x