Zvyšující se ceny nákladů na MHD a naftu povedou ve Vsetíně ke změně jízdního řádu MHD

VSETÍN  - Nový jízdní řád MHD bude platit ještě letos ve Vsetíně. Jak agentuře Mediafax řekla v pondělí mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová, změny jsou důsledkem zvyšujících se nákladů na MHD a cen nafty.

Nejvýraznější změna se týká linky číslo pět, která v určených hodinách obslouží místo Jasenic sídliště Sychrov. Nový jízdní řád začne platit od 11. prosince.

„Většina organizací a společností, které získávají finanční prostředky z rozpočtu města, musí od nového roku počítat se snížením dříve poskytovaných částek. Pro ČSAD Vsetín, které zajišťuje také provoz MHD ve Vsetíně, zůstane objem poskytnutých peněz zachován,“ konstatovala Čadová.

V souvislosti s plánovaným nárůstem DPH nastane několik organizačních změn v MHD, které ale nebudou měnit rozsah dopravy. Jedná se především o úpravu některých spojů. „Nejvýraznější změnou bude přesměrování linky číslo pět, která je vedena ve směru: Rokytnice, sídliště – náměstí – autobusové nádraží – Ohrada – Jasenice I – Červenka a zpět. V době od osmi do 12 hodin a potom od 15 hodin obslouží ve vybraných spojích sídliště Sychrov. V uvedených časech bude tedy zajištěna obslužnost ve směru z Ohrady na Sychrov a zpět. V ostatních časech bude linka číslo pět vedena v současné trase,“ objasnil plánované změny v MHD II. místostarosta města Petr Kořenek (ČSSD), který má na starosti také oblast dopravy.

Novým opatřením bude snížen celkových nájezd kilometrů na lince číslo pět a zároveň bude zajištěna lepší obslužnost sídliště Sychrov. „Všechny změny vedou k tomu, abychom při navyšujících se nákladech na MHD příliš nesnižovali dopravní obslužnost města Vsetína,“ doplnil Kořenek a dodal, že se zvyšováním cen MHD se zatím nepočítá. „Vzhledem k dalšímu zvýšení DPH, které nastane v roce 2013, vedení města čekají další kroky, které povedou k zefektivnění provozu MHD,“ uzavřel Kořenek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x