Nový sál Otrokovické Besedy otevřou pro veřejnost

OTROKOVICE  - Velký sál Otrokovické Besedy bude po velké rekonstrukci už velmi brzy slavnostně otevřený. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

V současné době vrcholí přípravy na ostrý provoz, který již od prosince nabídne řadu zajímavých programů. V sále se nyní pracuje na interiérovém vybavení.

Důležitou součástí navazujících prací bylo mimo jiné ozvučení a osvětlení sálu, které odpovídá moderním trendům. Zprovoznění radiového vysílače pak bylo nutné pro přenos zpráv z ústředen zabezpečovací a požární signalizace. Lepší orientaci v objektu zase zajistí nainstalované vstupní informační cedule a popisy vnitřních místností.

„Velký sál doplní dosud využívané prostory a poslouží k pořádání akcí všeho druhu. Nové podlahy, příčky i podhledy splňující přísné akustické požadavky vyhoví i při mimořádných příležitostech. Důležitou součástí je také multifunkční pódium umožňující přizpůsobit svůj tvar konkrétním akcím. Prostory ve zcela novém kabátě nabídnou jedinečné zázemí pro pořádání kulturních a společenských akcí s kapacitou až 500 lidí,“ poznamenala Krupková.

Jako první se v novém velkém sále Otrokovické Besedy představí Bára Basiková a trio La Goiga, kteří zazpívají při slavnostním otevření 9. prosince v 19 hodin. Návštěvníci se do budoucna mohou těšit také na Věru Špinarovou, Václava Neckáře, Jarka Nohavicu, bratry Ebenovy či slovenskou skupinu Peha. Z divadelních představení to budou například proslulé Rychlé šípy Slováckého divadla a Procházkovi Fatální bratři.

Investorem rekonstrukce byla otrokovická radnice a úpravy stály více než 40 milionů korun. Městu se podařilo získat z evropských peněz téměř 16 milionů korun, zbytek hradila radnice z vlastního rozpočtu.