Ve Zlíně se uskuteční Zimní Masters of Rock 2011, dorazí Gamma Ray a další hvězdy

ZLÍN - Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně bude o víkendu dějištěm sedmého ročníku největšího mezinárodního rockového open-air festivalu Zimní Masters of Rock 2011. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila Martina Benešová z Pragokoncertu.

Festival se uskuteční v sobotu odpoledne a do Zlína přijede zahrát například Gamma Ray a Michael Kiske, Amon Amarth, Morbid Angel, Coroner, Kingdom Come, Septichlesh, Blowsight, Benighted, Nervecell a další.

„Jde o nejlépe obsazený Zimní Masters of Rock v dosavadní historii festivalu. Svědčí o tom i ohromný zájem o vstupenky, díky němuž jsme museli přesunout i místo konání do větších prostor – na Zimní Stadion Luďka Čajky,“ poznamenala Benešová.

Hlavní hvězda festivalu, Gamma Ray, přijede do Zlína s úplně novou, speciální show, navíc s exkluzivním hostem Michaelem Kiskem. „Když jsme procházeli všechna naše dosud vydaná alba, zjistili jsme, že je zde spousta písní, které jsme na koncertech skoro vůbec nikdy nehráli. Proto jsme se rozhodli připravit úplně nový playlist, oživit některé z těchto songů a zahrát je v naší současné kondici,“ uvedli ke koncertu členové kapely.

Zbrusu novou desku Surtur Rising zase ve Zlíně představí kultovní švédská kapela Amon Amarth. Řečtí Septichlesh se ukáží se svým novým orchestrálním dílem nazvaným The Great Mass. Na své si přijdou také příznivci hard rocku, neboť poprvé v historii festivalu Masters Of Rock zahraje německá legenda Kingdom Come. Tato kapela okolo zpěváka Lenny Wolfa, nahrazuje kapelu Symfonia, která musela své účinkování ve Zlíně zrušit kvůli hospitalizaci lídra kapely Timo Tolkkiho v nemocnici. Formace Kingdom Come bývá velmi často srovnávána s Led Zeppelin a ve Zlíně představí novou desku Rendered Waters. Švýcarsko zastoupí skupina Coroner. Slavné metalové trio se vrací na pódia po 15 letech. „Očekávanou událostí bude i koncert slavné americké deathmetalové legendy Morbid Angel, která rovněž přijíždí představit své nové album Illud Divinum Insanus. Z Francie pak dorazí Benighted s novou desku Asylum Cave a z Arabských Emirátů, přesněji z Dubaje, kapela Nervecell. Metalově taneční show chystají také Švédové Blowsight,“ upřesnila Benešová.

Brány zimního stadionu se otevřou ve 12.30 hodin a první kapela vystoupí ve 13.30 hodin. Festival skončí v neděli nad ránem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x