Rožnov má na zimní údržbu města vyčleněno 3,5 milionu korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na zimní údržbu města má rožnovská radnice ve svém rozpočtu vyčleněnou částku kolem 3,5 milionu korun. V úterý o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Za zimní údržbu v Rožnově zodpovídají pracovníci Odboru správy majetku a do terénu mohou vyslat až devět traktorů a šest malotraktorů určených na úklid komunikací, k dispozici je i dostatek posypového materiálu.

Rožnovská radnice má v rámci zimní údržby na starost celkem více než 96 kilometrů silnic, 27 kilometrů chodníků a 55 tisíc metrů čtverečních zpevněných ploch (parkovišť). „K tomu je potřeba přičíst ještě přibližně 55 běžných metrů schodů,“ doplnil referent Odboru správy majetku rožnovské radnice Pavel Solanský.

Na zimu je podle něj město připraveno dobře. „Kromě techniky, která je smluvně zajištěna přes rožnovské firmy, máme momentálně ve skladu navezeno více než 1000 tun posypového materiálu. V případě potřeby můžeme tyto skladové zásoby ihned doplnit dalším materiálem. V loňském roce jsme vypotřebovali celkem 1300 tun makadamu,“ dodal Solanský s tím, že pokud nastane větší sněhová kalamita, bude město podobně jako v minulých letech sníh především z centra města a z křižovatek vyvážet na velké parkoviště u rožnovského koupaliště.

Náklady na zimní údržbu se v loňském roce vyšplhaly na 3,5 milionu korun. Pro letošní zimu je tak vyčleněna podobná částka. Navíc budou městu s údržbou komunikací pomáhat pracovníci v rámci veřejně prospěšných prací a veřejné služby. Celkem se jedná o tři desítky lidí.

Město Rožnov má udělenou výjimku od Správy Chráněné krajinné oblasti Rožnov na provádění chemického posypu cest solením. „Toto povolení využíváme jen omezeně na čtyři úseky v celkové délce přibližně tři kilometry,“ uzavřel Solanský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x