Vsetínská radnice chce ve městě zachovat energetické konzultační středisko

VSETÍN -  Vsetínská radnice se rozhodla zachovat ve městě Energetické konzultační a informační středisko a městští radní proto schválili žádost o poskytnutí dotace ze státního programu na podporu energetického poradenství. V úterý to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Žádost město podá u Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. „Státní dotace je poskytnuta na úhradu mzdových nákladů za poskytnuté konzultace,“ upřesnila vsetínská starostka Iveta Táborská (ODS).

Město Vsetín se poprvé přihlásilo do výběrového řízení na zařazení do sítě Energetického konzultačního a informačního střediska České energetické agentury v roce 2000. „Od té doby je pravidelně zařazováno do poradenské sítě,“ podotkla Táborská.

Energetické konzultační a informační středisko působí ve Vsetíně pod názvem Městské energetické poradenské středisko. „Poskytuje bezplatné poradenství pro občany, zástupce státní správy, podniky a drobné podnikatele v oblasti úspor energie a zlepšování životního prostředí. Kancelář navštěvují klienti, kteří mají zájem získat informace o úsporách ve spotřebě energie, instalacích obnovitelných zdrojů, energetických dokumentech, informace o dotacích a podobně,“ doplnila Táborská.

Dodala, že od letošního ledna do října poskytlo vsetínské středisko 98 konzultací o celkovém počtu 181,67 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x