Zlínský kraj podpoří začínající včelaře i v příštím roce

Kraj vloni rozdělil mezi včelaře téměř 1,5 milionu korun. Ilustrační foto

ZLÍN - Celkem půl milionu korun se rozhodl Zlínský kraj vyčlenit na podporu začínajících včelařů v příštím roce. Řekla to mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

O dotaci mohou žádat včelaři, kteří působí na území Zlínského kraje, kde mají současně i trvalé bydliště.

„Podpora včelaření v České republice je nedostatečná, o čemž svědčí pokles stavu včelstev, úbytek aktivních včelařů a zvyšování průměrného věku lidí věnujících se této činnosti. Zlínský kraj začínající včelaře podporuje již od roku 2006. Podpora přináší příznivé výsledky projevující se zahájením činnosti nových mladších včelařů a nárůstem, respektive v některých oblastech alespoň stagnací, počtu včelstev,“ uvedla krajská radní pro oblast zemědělství, životního prostředí a rozvoje venkova Milena Kovaříková (ČSSD).

Podporu poskytne kraj v rámci jednoho dotačního titulu sloužícího k nákupu základního a doporučeného vybavení pro začínající včelaře. Maximální výše dotace bude opět činit 10 tisíc korun, minimální pět tisíc korun pro jednoho včelaře. O dotaci budou mít žadatelé možnost žádat Zlínský kraj v době od 16. ledna do 29. února 2012.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x