Zlínské Obuvnické muzeum bude nově otevřeno v zimě i o víkendech

ZLÍN  - Novinku zavádí Obuvnické muzeum ve Zlíně, i mimo hlavní sezonu bude pro veřejnost otevřeno, a to o víkendech. Agentuře Mediafax to sdělila Blanka Kovandová z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

„Věříme, že si své návštěvníky muzeum najde i v čase předvánočního nákupního shonu. Přibývá totiž lidí, kteří si chtějí adventní čas užít v klidu a pohodě. A návštěva muzea je ideálním víkendovým cílem pro všechny generace,“ uvedla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které spravuje i Obuvnické muzeum.

Jedním z důvodů ke změně otevírací doby je i skutečnost, že jde o jednu z posledních možností vidět vzácnou expozici v současné podobě. Také Obuvnické muzeum totiž čeká v roce 2012 stěhování do nově budovaného 14|15 Baťova institutu, konkrétně do 14. budovy bývalého továrního areálu.

„Nová instalace unikátnímu sbírkovému fondu jen prospěje, ale i ta současná má bezesporu své kouzlo i přes lehkou zastaralost. Byla totiž v této podobě realizována již v roce 1997 a v roce 2003 v podstatě pouze přemístěna z budovy zlínského mrakodrapu do takřka sousedícího objektu. Snažíme se oživit její poměrně statickou podobu. Momentálně je zde k vidění výstavka Svatby naší báby, představující kolekci svatebních šatů a bot z různých časových období,“ řekla vedoucí muzea Miroslava Štýbrová s tím, že nechybí ani prezentace výroby obuvi v ševcovské dílně či dokumentární a reklamní filmy z produkce Filmových ateliérů Baťa ze30. let minulého století.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x