Žena si v Uherském Hradišti zřizovala telefony na jména svých milenců

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až dva roky vězení hrozí za podvod jedenatřicetileté ženě z Uherského Hradiště, která si zřizovala telefony na jména svých milenců. Ve středu to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Prvního podvodu se dopustila na podzim roku 2009, kdy bydlela v pronajatém bytě v Uherském Hradišti. Na jméno svého tehdejšího přítele uzavřela s telekomunikační firmou smlouvu, díky čemuž získala telefonní linku a především připojení k internetu. Přítel s ní v pronajatém bytě nežil a žena přicházející faktury za telekomunikační služby neplatila.

Když se po čase s přítelem rozešla a přestěhovala do jiného bytu, situaci zopakovala. Opět uzavřela smlouvu, tentokrát na jméno svého nového přítele, který s ní rovněž v pronajatém bytě nežil. Ani v tomto případě faktury neplatila.

„Až se oba muži dozvěděli, že mají telekomunikační společnosti dlužit peníze za využívání internetu, začali celou věc řešit s policií. Celková nezaplacená částka se vyhoupla na 20 tisíc korun. Uherskohradišťští policisté už ženu vyslechli a sdělili jí podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za což jí hrozí až dva roky vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x