Vysypaný náklad traverz uzavřel cestu z Doubrav na Bohuslavice u Zlína

BOHUSLAVICE  - Z nákladního auta mířícího z Doubrav na Bohuslavice u Zlína se ve středu odpoledne vysypal náklad dlouhých železných traverz a silnice se stala zcela neprůjezdnou. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Havárie se stala ve středu krátce před půl třetí odpoledne. Řidič podle svých slov nestačil včas podřadit a soupravu v klesání a zatáčkách přibrzdit. Těžký náklad se uvolnil a traverzy přes 14 metrů dlouhé se vysypaly na cestu v délce asi 100 metrů.

„Železa poškodila část svodidel, dopravní značení a většina jich skončila na vozovce nebo na břehu blízkého toku. Uvolněný náklad poškodil jednu z pneumatik návěsu a jednu branku rodinného domu. Celá souprava zastavila až u hlavní křižovatky na Zlín. Při události naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ podotkl Mitáček.

S odklízením nákladu pomáhal na místě jeřáb a práce postupovaly velmi pomalu. „Bylo nutné postupovat obezřetně. Řada traverz byla pod svodidly nebo jinak zaklíněna a jeřábník pracoval v blízkosti drátů elektrického vedení nad vozovkou,“ vysvětlil Mitáček.

Rozsypaný náklad se podařilo hasičům odstranit po druhé hodině ranní, kdy mohla být cesta opět zprůjezdněna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x