Ve Zlíně se koná celostátní lékařský kongres

ZLÍN  - Dvoudenní celostátní lékařský kongres se uskuteční ve čtvrtek a v pátek ve zlínském Kongresovém centru. Řekla to mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Karla Havlíková.

Kongres je zaměřen na lékaře v praxi, tedy jak na praktické, tak na odborné, zejména na diabetology. Na programu jsou desítky přednášek z široké palety lékařských oborů: kardiologie, neurologie, diabetologie-endokrinologie, angiologie, gastroenterologie, geriatrie a gerontologie.

„Do všech tematických bloků jsou zařazeny přednášky předních odborníků z dané oblasti. Hovořit budou například o souvislostech diabetu a aterosklerózy, o změnách ve strategii léčby diabetu, o terapii osteoporózy, moderních terapeutických trendech v onkologii, terapii srdečního selhání, nových metodách v intervenční kardiologii, novinkách ve farmakoterapii nebo o faktech a mýtech o hubnutí,“ vyjmenoval některá témata prezident kongresu profesor Jaroslav Rybka ze zlínské nemocnice.

Záměrem kongresu je podle Rybky přiblížit požadavky praktické medicíny k ekonomickým možnostem zdravotnictví v ČR. „Péče o zdraví patří k problematickým tématům na celém světě. Na jedné straně je stále větší nabídka ze strany medicíny a větší poptávka ze strany populace, na druhé straně nedostatek financí. Proto musíme nové medicínské poznatky převádět do potřebných ekonomických, legislativních i cenových opatření,“ vysvětlil profesor.

Součástí akce bude i slavnostní koncert Moravské filharmonie se sólisty Václavem Hudečkem, Alžbětou Vlčkovou a Jiřím Stivínem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x