Valašskokloboucká radnice rozdala odměny i techniku dobrovolným hasičům

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice oficiálně poděkovala dobrovolným hasičům z Valašských Klobouk, Smoliny, Lipiny a Mirošova. Jak  sdělila v pátek mluvčí města Lenka Zvonková, někteří hasiči získali i odměny a valašskokloboučtí hasiči také novou techniku.

„Práce dobrovolných hasičů pro město a jeho občany je nedocenitelná. Jejich záslužné práce si velmi vážíme a ze strany města ji budeme i nadále podporovat v co největším rozsahu,“ řekl starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš (nez.).

Za práci pro jednotky i za mimořádně aktivní přístup k plnění povinností získali odměnu velitelé i vybraní hasiči. Valašskokloboucká jednotka pak ještě převzala dvě nové soupravy izolačních dýchacích přístrojů. „Jednu soupravu se dvěma kyslíkovými lahvemi v hodnotě 38 tisíc korun jsme hasičům pořídili z rozpočtu města s tím, že jsme získali dotaci od Zlínského kraje ve výši 13 tisíc korun. Druhou soupravu za přibližně 27 tisíc korun pořídila hasičům firma EuroFire,“ doplnila Zvonková.

V letošním roce mají za sebou dobrovolní hasiči z Valašských Klobouk, Smoliny, Lipiny a Mirošova celkem 11zásahů, z toho většina se týkala poplachů při požárech seníků, trávy či budov. Během roku absolvovali hasiči také tři taktická cvičení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x