Zlínský soud začne projednávat brutální vraždu studentky z Hulína

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně začne v pondělí projednávat případ jedenadvacetiletého Lukáše Kopeckého ze Zlína, který měl podle obžaloby letos v červnu brutálně zavraždit devatenáctiletou studentku z Hulína. Mohl by padnout i rozsudek.

Státní zástupce Roman Kafka řekl, že muž čelí obžalobě ze zločinu vraždy spáchané zvlášť surovým a trýznivým způsobem a s rozmyslem. Zároveň ho obžaloba viní i z přečinu krádeže. V případě uznání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody od 15 do 20 let nebo trest výjimečný.

„Zcela jistě jde o jednu z nejsurovějších vražd spáchaných na území Zlínského kraje za poslední roky. Obviněný ženu napadl jen z toho důvodu, že chtěla zveřejnit jejich údajný příležitostný milenecký poměr. Kromě úderu do obličeje ji zejména opakovaně škrtil, a když se začala probouzet, tak velmi surově usmrtil kuchyňským nožem, kdy všechna zranění vznikla za jejího života,“ popsal tragickou událost krajský státní zástupce.

Obviněný je usvědčován kromě své výpovědi, kdy až při opakované výpovědi učinil ne zcela úplné doznání, zejména důkazy, které se našly po provedeném ohledání místa činu, znaleckými posudky ze soudního lékařství, genetiky, psychiatrie, psychologie, zkoumáním pachových stop. „Na místě činu i na těle poškozené našli kriminalisté genetické i pachové stopy obviněného a o pachateli trestného činu není pochyb. Obviněný je pochopitelně stíhán vazebně,“ podotkl Kafka.

Pondělní jednání budou provázet mimořádná bezpečnostní opatření, včetně ochrany soudu a státního zástupce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x