Květa Fialová začala zkoušet novou roli ve Slováckém divadle

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Česká herečka Květa Fialová začala ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti zkoušet roli babi Růženy v příběhu Oskar a růžová paní. Řekl to herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Kvůli nové inscenaci na Slovácku odmítla herečka i role nabízené v Praze.

Příběh E. E. Schmitta pojednává o desetiletém chlapci Oskarovi, který má svůj dětský svět a s ním i osobité vidění dospěláckého života. Svůj čas však už řadu měsíců tráví v nemocnici, kde umírá na leukémii a všichni kolem něj jsou bezradní. Všichni, kromě ošetřovatelky v růžových šatech, díky které prožije Oskar v posledních dvanácti dnech celý život.

Režisérkou novinky je Zoja Mikotová, která přiznává, že inscenování tohoto příběhu je splněním jejího divadelního snu. Premiéra Oskara a růžové paní bude ve Slováckém divadle 7. ledna. Divadelníci očekávají obrovský zájem a jen na první měsíc připravují deset repríz. Hru uvidí přednostně majitelé předplatného.

Dvaaosmdesátiletá Květa Fialová nastudovala před dvěma lety ve Slováckém divadle postavu hraběnky Maude v černé komedii Harold. Inscenace režiséra Stránského se stala jednou z nejnavštěvovanějších, má za sebou přes 60 vyprodaných repríz a herečka za roli dostala cenu Thálie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x