Nové fotbalové hřiště ve Vsetíně zničili vandalové, policie hledá svědky

VSETÍN - Jen jeden měsíc vydrželo nové fotbalové hřiště ve Vsetíně bez poškození, vandalové ho poničili zábavnou pyrotechnikou. Město nyní vyzývá svědky události o spolupráci při dopadení pachatelů, uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Neznámí pachatelé poškodili hřiště za Kostka školou v sobotu 19. listopadu a dodnes se policistům nepodařilo vandaly dopadnout. Ti si u hřiště hráli s pyrotechnikou a některé hořící rachejtle popálily na pěti místech umělý trávník. Svědci události se mohou přihlásit na vsetínském policejním oddělení nebo na lince 158.

Podle dostupných informací z policie měla hřiště poškodit skupinka mladistvých, která přibližně kolem 18. hodiny pouštěla z prostoru ulice Pod Pecníkem zábavnou pyrotechniku. Některé rakety dopadly na hrací plochu hřiště.

„Město Vsetín do rekonstrukce tohoto fotbalového hřiště investovalo ze svého rozpočtu pět milionů korun. Z chování a přístupu některých obyvatel jsme rozhořčeni. Proto žádáme všechny případné svědky o pomoc,“ poznamenala vsetínská starostka Iveta Táborská (ODS).

Ani oprava už nezabrání tomu, že na hřišti zůstanou fleky a že koberec nebude jednolitý. „Nyní jen doufám, že dodavatelská firma bude mít k dispozici kus koberce stejné barvy, aby opravená místa splynula s okolním trávníkem,“ doplnil šéf vsetínského fotbalového klubu Marian Zbranek. Podle jeho slov se oprava uskuteční na jaře příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x