V Otrokovicích bude pokračovat zkušební provoz autobusové linky 55

OTROKOVICE  - Otrokovičtí radní zajistili prodloužení zkušebního provozu rozšířené linky MHD číslo 55, a to do konce roku 2013. Ve středu to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Prodloužená linka oproti standardnímu spoji s tímto číslem zajíždí do zastávek Senior, Moravní a zajišťuje dopravní obslužnost místní části Kvítkovice.

„Přesto, že spoj nebývá plně vytížen, rozhodli jsme se jej zachovat. Zkušební provoz je prodloužen o další dva roky, což bude také dostatečně dlouhá doba pro vybudování nových trvalých zastávek či zastávkových zálivů včetně vyřízení veškeré potřebné dokumentace,“ vysvětlil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že v současné době je připravován projekt, díky kterému by měla být zrekonstruována většina zastávek na území města Otrokovice.

„Samotné náklady na výstavbu nových zastávek se pohybují v řádech statisíců až milionu korun. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vypracovat projekt a zahrnout do něj nejen výstavbu nových zastávek na trase linky ve zkušebním provozu, ale doplnit ji také o rekonstrukci současných zastávek. S tímto projektem se chystáme obrátit na Státní fond dopravní infrastruktury s žádostí o dotaci,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x