Policisté objasnili přepadení čerpací stanice na Valašsku, pistole ležela v mokřině

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Policistům se podařilo objasnit loupežné přepadení čerpací stanice v Podlesí u Valašského Meziříčí. Ve středu to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že kriminalisté našli i pistoli, a to v mokřině.

Za přepadením stál muž z Dolní Bečvy (22), který se už k činu u výslechu přiznal a během středy se rozhodne o jeho vzetí do vazby. Policistům unikal 11 dnů. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Událost se stala ve čtvrtek 17. listopadu kolem 21. hodiny na čerpací stanici ve valašskomeziříčské místní části Podlesí. Plynovou pistolí rozbil muž skleněnou výplň ve vstupních dveřích, vzniklým otvorem mířil na ženu a opakovaně se křikem dožadoval vydání peněz. Čtyřiačtyřicetiletá žena mu v obavách o svůj život podala přes rozbité sklo ve dveřích několik tisíc korun. Lupič, maskovaný černým šátkem přes obličej a kapucí na hlavě, pak z místa utekl.

Ke zbrani, kterou k přepadení mladík použil, policisty dovedl sám pachatel. „Kriminalistický technik plynovou pistoli doslova vylovil z mokřiny v lese poblíž ulice Lesní v Rožnově pod Radhoštěm,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x