Důležitá zlínská křižovatka Antonínova se brzy otevře chodcům i motoristům

ZLÍN - Křižovatka Antonínova ve Zlíně se již brzy otevře motoristům a chodcům. Ve středu to sdělil mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Statutární město Zlín totiž uzavřelo smlouvu se společnostmi Sdružení podnikatelů Baťův areál Zlín a B. A. Zlín, která byla zásadní podmínkou pro kolaudaci a zprovoznění této důležité stavby. ¨

Za souhlas s umístěním křižovatky na jejich pozemcích se město oběma společnostem zavázalo k tomu, že v nejbližších měsících nechá vypracovat dopravní generel dotčeného výrobního areálu bývalé společnosti Svit. „Bylo naprosto nutné se domluvit a jsem rád, že jsme se tak brzy dohodli,“ podotkl Jiří Kadeřábek (M.O.R.), 1. náměstek primátora.

Podle 2. náměstka primátora Aleše Dufka (TOP 09/STAN) je prosazování změn v oblasti bývalého výrobního areálu a jeho okolí velmi komplikované a to i kvůli situaci, za jaké v první polovině minulého století vznikala. „Nejprve byla vybudovaná továrna, teprve poté kolem ní začal vznikat velký Zlín. Vztahy a poměry jsou spletité i dnes. Je proto velmi pozitivní, že město nalezlo ve věci křižovatky společnou řeč s významnými výrobními firmami jako Mitas a Kovárna Viva, které v areálu sídlí. Tyto firmy si musíme předcházet, protože jsou hlavními zaměstnavateli v našem městě,“ doplnil Dufek.

Vybudování křižovatky Antonínova stálo město 40 a půl milionu korun, jde tak o jednu z jeho nejvýznamnějších letošních investic. Celkové náklady dosáhly 60 milionů korun. Křižovatka zajistí napojení bývalého továrního areálu na silnici I/49 a přístup k parkovacím plochám v ulici Antonínova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x