Buchlovice se těší na Veliký mikulášský jarmark. V neděli 4. prosince si na své mimo jiné přijdou i čertovsky mlsné jazýčky

Kdo si vyhradí druhou adventní neděli pro návštěvu Buchlovic, rozhodně nemůže udělat chybu. Naopak, může se těšit na zážitky, které se hned tak neopakují. Veliký mikulášský jarmark bude v neděli 4. prosince na místním náměstí doslova nabitý příjemnostmi.

Jedna z hlavních organizátorek Marta Polášková láká na bohatý a pestrý program už od 9. hodiny ranní. To totiž začíná řemeslný jarmark. „K vidění budou třeba ručně dělaná přírodní mýdla, keramika, vykrajovátka a formičky na perníčky, ale také výrobky z kanafasu či modrotisku, dřevěné hračky, anebo ručně vyráběné šperky, což je jen velmi stručný přehled umu více než 50 řemeslníků, kteří se na jarmarku v sousedství místního zámku představí,“ vypočítává Polášková.

Jarmark doplní spousta folklorních vystoupení, jak dětských souborů tak i dospělých. Kromě domácích přijedou hosté třeba z Polešovic, Veselí nad Moravou, Uherského Hradiště, Míkovic, Svatobořic, Provodova i dalších míst.

Veliký mikulášský jarmark nabídne také spoustu dobrot. „Od domácí zabíjačky, medoviny, trdelníků až třeba po nakládané sýry či pečené kaštany, bude toho ale mnohem více,“ láká Polášková.

Jarmark bude také možností okusit v širokém sortimentu pochoutky výrobců, kteří za ně letos dostali prestižní ocenění ministerstva zemědělství Regionální potravina Zlínského kraje. Každý si může ověřit, jak skvělé produkty mají naši přední krajoví potravináři v nabídce,jak jsou šikovní, jejich dobroty určitě potěší i čertisky mlsné jazýčky“ láká na akci ředitelka zlínské Agrární komory Jana Brázdilová.

Samozřejmě, že Mikulášský jarmark nemůže nebýt bez tradiční ekipy rohatých čertů, důstojných Mikulášů a krásných andělů, ti se dostaví takříkajíc v nejlepším, kolem 17. hodiny. Tedy nedlouho poté, co náměstí rozzáří krásně nazdobený vánoční strom. Během celého dne si rodiny s dětmi mohou užít také projížděk Buchlovicemi na koňmi tažených povozech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x