V Otrokovicích začala další etapa budování protihlukových stěn podél R 55

OTROKOVICE - V Otrokovicích zahájili další etapu výstavby protihlukových stěn na obchvatu podél silnice R 55. Uvedla to mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Vybudováno bude přibližně 160 metrů ve směru na Tlumačov, tedy severně od současné protihlukové stěny. Pokud to počasí dovolí, budou práce pokračovat až do 22. prosince. Jako první budou provedeny výkopy pro piloty.

Protihluková stěna lemuje část otrokovického obchvatu a brání tak šíření hluku od projíždějících vozidel. Celá stavba protihlukové stěny je rozdělena na tři části. V roce 2010 byla dokončena první etapa, kdy bylo vybudováno 460 metrů. Nyní na ni naváže dalších 160 metrů. Celkově by měly zábrany proti zvukům ze silnice dosáhnout délky okolo 1,3 kilometru. Náklady vybudování druhé etapy protihlukových stěn by se podle zhotovitele měly vyšplhat na částku okolo šesti milionů korun.

„Dobudování protihlukových stěn považujeme za velmi důležité. Obyvatelé obytných částí v blízkosti obchvatu jsou vystaveni nadměrnému hluku, což se nám nelíbí. Proto jsme rádi, že investor přistoupil k budování další etapy ještě v tomto roce. Chceme, aby celá stavba byla dokončena co nejdříve,“ dodal starosta Otrokovic Jaroslav Budek (ČSSD).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x