Veřejnost se loučila s Aloisem Samohýlem. Na poslední cestě nechyběla jeho milovaná Laurinka

Zlín se loučil s jednou ze svých legend. V pátek po poledni měl pohřeb Alois Samohýl. Známý podnikatel měl při loučení stovky lidí, ale také jednoho ze svých milovaných veteránů, vůz Laurin a Klement z počátku 20. století.

Alois Samohýl prodával škodovky více než 60 let. Téhle značce zůstával věrný také jako řidič. Do svých posledních dnů aktivně pracoval, do nevelké kanceláře vyrážel z bydliště u zlínské přehrady vždycky svým vozem Škoda Fabia.

Stal se legendou nejen ve zlínských poměrech, vždycky ho to táhlo k autům. Ale nebyl jen jejich prodejcem, miloval veterány, za života stihl nashromáždit asi 160 historických automobilů a motocyklů.

Samohýl ovšem také rád závodil. Památné je jeho závodnické přátelství s jinou legendou, Eliškou Junkovou. Nesmazatelný je třeba také jeho podíl při organizaci zlínského klenotu – Barum rallye.

run_function(‚id‘,’28‘,’14143′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚231‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14143‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’28‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Odchází jeden z nejznámějších Zlíňanů, tak pane Samohýle, šťastnou cestu na nebeské pouti.  Nejen Zlíňané věří, že tam vyrážíte na škodovce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x