U Valašského Meziříčí srazil autobus chodce, ten zraněním podlehl

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Vsetínští policisté vyšetřují od sobotního rána vážnou dopravní nehodu, při které u Valašského Meziříčí srazil autobus chodce. Ten svým zraněním podlehl, potvrdil informace operační důstojník policie z Územního odboru Vsetín.

Nehoda se stala na silnici I/35 mezi Valašským Meziříčím a obcí Zašová krátce před pátou hodinou ranní. „Pětašedesátiletý řidič z Hodslavic na Novojičínsku srazil jedenatřicetiletého muže ze Zašové. Ten na místě svým zraněním podlehl,“ řekla Mediafaxu policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policisté příčiny nehody stále vyšetřují. „Zřejmě se ale nehoda stala tak, že muž vyšel za stojícím autem na silnici a řidič autobusu ho tak spatřil na poslední chvíli a nestačil už srážce zabránit,“ doplnila Javorková. Dechová zkouška prokázala, že šofér byl před jízdou střízlivý.

Na Vsetínsku se jedná letos už o devátou oběť dopravních nehod.

Na stejné silnici I/35 se stala podobná nehoda také v pátečních nočních hodinách. Řidič taxi služby zde krátce před půl jedenáctou večer srazil dvaatřicetiletou chodkyni, a to v obci Zubří. „Žena utrpěla vážné poranění. Měl ji transportovat vrtulník, ten ale kvůli špatným klimatickým podmínkám nemohl vzlétnout, proto ji do olomoucké nemocnice musela dopravit sanitka,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x