Zlínští policisté vyšetřují podvod za 34 milionů korun

ZLÍN - Podvod za 34 milionů korun vyšetřují kriminalisté na Zlínsku. Mluvčí policie Jana Bartíková v pondělí sdělila, že obviněn byl 35letého muže, který odebíral z firem zboží bez placení.

Muž jako jednatel firmy objednával a odebíral z různých podniků materiál, za který platil jen nepatrný zlomek skutečné ceny. Škoda převýšila třicet milionů korun.

“Většinou obchod vypadal tak, že chtěl vědět ceny za materiál, posléze poslal objednávku. Některé firmy, které s dotyčným ještě neměly žádnou zkušenost, požadovaly zálohu. Tu dostaly, ale doplatky za faktury už ne,“ uvedla Bartíková.

Největší škodu muž způsobil muž opavské firmě, ze které odebral hutní materiál, například plechy různých rozměrů a specifikací. Z celkové částky zaplatil několik set tisíc korun, stále však neuhradil 29,5 milionu korun. Šesti podnikům z České i Slovenské republiky obviněný dluží celkem přes 34 milionů korun.

Kriminalisté zjistili a ověřili, že obviněný muž obchodní transakce uzavíral v době, když už společnost, v jejímž byl vedení, nebyla schopna kvůli tíživé finanční situaci závazky dodržet. Za podvod velkého rozsahu mu hrozí pět až deset let vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x