Rychlík srazil v Otrokovicích člověka, na místě zemřel

OTROKOVICE - Smrtí skončila v pondělí po 18. hodině v Otrokovicích srážka chodce s mezinárodním rychlíkem mířícím z Varšavy do Vídně. Agentuře Mediafax to oznámila policejní mluvčí Jana Bartíková.

Podle předběžných informací se mělo jednat o muže. Policie ho zatím neidentifikovala. „Utrpěl devastující zranění. Tragédie se stala několik desítek metrů od zadní brány areálu Toma,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Doprava na železnici byla do 20. hodiny zcela zastavena. Chodce srazil vlak Express City mířící z Varšavy do Vídně. Kvůli tragédii měl rychlík zpoždění asi 120 minut. „Od 20. hodiny byla už doprava na železnici alespoň částečně obnovena, a to po jedné koleji,“ doplnila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Na Zlínsku jde během pondělka o v pořadí druhou tragickou srážku člověka s vlakem. Krátce po poledni se šestatřicetiletý muž rozhodl ukončit svůj život skokem pod kola nákladního vlaku na železničním přechodu u zlínského Čepkova. Na místě zahynul.

Během pondělí zemřelo po střetu s vlaky v Česku pět osob, celková statistika Českých drah eviduje od začátku roku už 201 zemřelých. „Zároveň se letošní rok přiblížil historickému maximu z roku 2006, které činí 209 usmrcených,“ podotkl mluvčí Drážní inspekce ČR Martin Drápal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x