Vysokoškoláci před zlínskou univerzitou rozsvítí vánoční stromek

ZLÍN  - Studentská unie a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně se v úterý chystá rozsvítit vánoční strom před budovou U2 v ulici Mostní. Uvedl to Petr Macháček ze Studentské unie.

Vánoční atmosféru doplní také zpívání koled, ochutnávka perníčků a nebude chybět ani Mikuláš.

Program zahájí v 16 hodin proslovy rektora Univerzity Tomáše Bati a prezidenta Studentské Unie. „Příchozí se mohou aktivně zapojit do zdobení perníčků, nebo výroby ozdob na vánoční stromeček. Také se lidé dozví, jak se slaví Vánoce v cizích zemích,“ poznamenal Macháček.

Přestože jde o akci vysokoškoláků, přichystali zábavu i pro děti, jim budou určené dětské dílny a zapojit se mohou do různých her. Každé dítě, které absolvuje všechny hry, obdaruje Mikuláš sladkostí. Zbytek večera pak zpříjemní pohádka Princezna se zlatou hvězdou.

„Těšíme se na pravou vánoční atmosféru. Ve vzduchu bude vonět punč, svařené víno a perníčky, bude k tomu hrát cimbálovka a budeme zpívat koledy. Doufáme, že přijde co nejvíce lidí i se svými dětmi. Celé odpoledne se bude možné vyfotit se s Mikulášem, čertem a andělem,“ doplnila jedna z organizátorek Jana Sklenářová.

Po skončení programu se uskuteční ještě afterparty nazvaná Afterstrom. Ta začíná od 21 hodin v klubu Blok 12 ve 12. budově Svitu. Vstupné na Afterstrom je 30 korun, kdo se obleče vánočně, zaplatí jen polovinu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x