Ve Zlínském kraji stávkovalo přes dva tisíce učitelů

ZLÍN  - Ve Zlínském kraji se do středeční hodinové výstražné stávky zapojilo asi 2085 učitelů ze 110 škol. Řekl to předseda Krajské rady odborového svazu pracovníků školství Zlínského kraje (KROS) Pavel Štěpán.

Do stávky se například zapojila i Základní škola Slovenská ve Zlíně. „Jde o vážnou věc. Proto jsem svolal pracovní poradu a už v pondělí se náš učitelský sbor jednomyslně shodl na tom, že se ke stávce připojíme,“ podotkl ředitel školy Otto Procházka.

Rodičům dali informaci o zahájení školního dne o hodinu později na vědomí prostřednictvím žákovských knížek, zpráva o účasti ve stávce pak visela i na dveřích školy a na internetových stránkách školy. „Ve středu ráno jsem mluvil se školníkem a ptal se ho, jestli náhodou nějaké dítko nepostávalo před školou příliš brzy. Řekl, že všichni přišli až na devátou hodinu,“ poznamenal Procházka.

I když se Základní škola Slovenská do stávky připojila, podle ředitele se nejednalo o zrovna nejšťastnější řešení. „Bylo to moc narychlo a myslím, že se to mělo lépe zorganizovat. Bylo by podle mě lepší, kdyby podobné protesty neměly dopad na rodiče našich žáků. Mnozí z nich totiž musejí chodit do práce a posunutí výuky jim může zbytečně komplikovat život,“ doplnil Procházka.

Do stávky se naopak nezapojilo například Gymnázium Lesní čtvrť ve Zlíně. „Změny chystané ve vládě se naší školy příliš nedotknou. Máme všechny učitele kvalifikované. Navíc mám dojem, že mnohé informace související s důvodem protestu byly neúplné. Podobný protest podle mě nepřinese žádné komplexní řešení,“ dodal ředitel zlínského gymnázia Jan Chudárek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x