Náhodnému svědkovi se v Uherském Hradišti podařilo zachránit topící se ženu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Topící se ženu se podařilo v Uherském Hradišti v noci na středu zachránit náhodnému svědkovi. Uvedl to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Sedmašedesátiletá žena nemohla v noci spát, a tak se šla projít po chodníku na břehu řeky Moravy, která protéká nedaleko panelového domu, kde bydlí. V jednom okamžiku se jí zřejmě zatočila hlava a žena spadla na zem a skutálela se až do vody. Sama se z řeky Moravy nedokázala dostat a začala se topit.

Naštěstí její sténání uslyšel náhodný kolemjdoucí. Sám se pokusil ženu vytáhnout ven, což se mu ale nedařilo. Běžel proto do nedaleké restaurace přivolat pomoc. Číšnice zavolala na policii a k sedmačtyřicetiletému zachránci se přidali tři hosté restaurace. „Čtveřice pak ženu vytáhla na břeh. V tom momentu přijela hlídka policistů a záchranná služba. Zdravotníci převezli silně podchlazenou ženu do nemocnice. Zachráněná žena byla ve vážném stavu, kdy nebyla schopná uvést své jméno ani bydliště, a neměla u sebe ani doklady,“ podotkl Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x