Vánoční program bude ve Zlíně ve znamení hudebních vystoupení i Ježíškovy pošty

ZLÍN  - Město Zlín chystá několikadenní Vánoční jarmark, na kterém vystoupí řada hudebních uskupení. Jak  řekl ve středu mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, město vyhlásilo i soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu balkonů, oken, firem a rodinných domů.

Dřevěný betlém na náměstí přilákal už dvakrát zloděje, kteří se pokusili ukrást peníze určené charitě. Hned vedle něj stojí Ježíškova pošta, kam mohou lidé házet své vzkazy a přání.

Samotný jarmark začne v úterý 13. prosince a potrvá do středy 21. prosince. Na Štědrý den se pak ještě pod nazdobeným a rozsvíceným vánočním stromem před radnicí uskuteční společné zpívání koled.

Zlínská radnice také vyhlásila VII. ročník soutěže o nejhezčí vánoční výzdobu Vánoční Zlín 2011. „V letošním roce se bude hodnotit vánoční výzdoba ve třech kategoriích, a to výzdoba balkonů a oken bytových domů, výzdoba rodinných domů a výzdoba firem,“ podotkl Dvořák.

Vánoční výzdoby bude hodnotit komise složená ze zástupců tří odborů magistrátu. Hodnocení se uskuteční v termínu od 12. do 16. prosince.  Soutěže Vánoční Zlín 2011 se mohou zúčastnit občané bydlící ve správním obvodu města Zlína. Přihlásit své okno, balkon, rodinný dům či firmu mohou zájemci do 12. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x