Fotbalisté Slovácka odehrají během zimní přestávky jedenáct zápasů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka se po roční pauze představí během zimní přestávky v Tipsport lize v brněnské skupině D, v níž změří síly s Olomoucí, Jihlavou, domácí Zbrojovkou, Znojmem a týmem Zlatých Moravců. Před startem jarní části Gambrinus ligy odehrají svěřenci trenéra Miroslava Soukupa celkem 11 utkání.

Před rokem Slovácko odmítlo účast v Tisport lize a přípravné zápasy začalo hrát později než ostatní týmy. Jenže na jaře se týmu v nejvyšší soutěži nedařilo, proto se kouč Soukup nyní rozhodl pro změnu. „Nabízí se nám možnost odehrát zápasy, které mají svou důležitost a sledovanost. Je v nich větší tlak na kvalitu výkonů než v přípravných utkáních a my si budeme moci hráče dostatečně prověřit,“ uvedl Soukup.

Jeho tým začne přípravu 3. ledna a ve stejný den tým odcestuje na kondiční soustředění do Nového Města na Moravě. „Pokud by nebyl sníh, tak bychom to odvolali a úvodní týden bychom se věnovali kondici v domácích podmínkách,“ informoval Soukup.

Vrcholem zimní přípravy aktuálně osmého nejlepšího celku Gambrinus ligy bude v únoru herní soustředění v Turecku, kde Slovácko nastoupí ke třem zápasům. První ligový duel v příštím roce absolvuje Soukupův celek 18. února na trávníku pražské Sparty.

Plán zimní přípravy fotbalistů 1. FC Slovácko:

3. ledna: zahájení přípravy
3. – 8. ledna: kondiční soustředění v Novém Městě na Moravě
8. ledna: Slovácko – Zbrojovka Brno (10.00, Tipsport liga, Brno)
11. ledna: Slovácko – Jihlava (11.00, Tipsport liga, Brno)
14. ledna: Slovácko – Znojmo (12.00, Tipsport liga, Brno)
18. ledna: Slovácko – Zlaté Moravce (15.00, Tipsport liga, Brno)
21. ledna: Slovácko – Olomouc (10.00, Tipsport liga, Brno)
24. ledna: Trenčín – Slovácko (14.00)
28. ledna: Slovácko – Senica (10.30)
1. února: Slovácko – Nitra (14.00, Kunovice)
4. – 12. února: herní soustředění v Turecku (3 zápasy)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x